Domácí kečup s medem a jablečným octem

Recepty, Omáčky

Suroviny

6 vetších rajčat
2 menší jablka
1 střední řepa
1 cibule
K dochucení:
(množství je orientační)
2 lžičky soli
1 lžíce jablečného octa
3 lžíce třtinového cukru
5 lžic medu
2 špetky škořice
1 lžička dijónské hořtice
50 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka, cibule a řepu nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do hrnce do měkka.

  2. Prolisujeme přes sítko, dochutíme a povaříme. Musí to být spíš hustá kaše, trochu sice ztuhne, ale ne moc:-)

  3. Plníme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme.

  4. Cca 10 minut zavařujeme a pak na pět minut položíme dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!