Kapr s balkánským sýrem, smetanou a křenem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg porcovaného kapra
100 g másla
150 g balkánského sýra
50 g křeníku nebo strouhaného křenu
kelímek sladké smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra mírně osolíme - balkánský sýr je někdy slanější. Dáme do pekáčku vymazaného máslem, na porce dáme pár kousků másla a pečeme asi 10 minut.

  2. Pak posypeme křenem, rozdrobeným balkánským sýrem a podlijeme smetanou. Dáme zpět do trouby a zapékáme, až jde ryba od kostí.

  3. Smetana se sýrem a křenem vytvoří pikantní omáčku. Podáváme s chlebem nebo s brambory a přáním dobré chuti. Pokud podáme ohřívané, omáčka se rozleží a získá na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!