Štikozubec na šalvěji s bramborovo-jablečnou přílohou

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g štikozubec
150 m bílého vína
5-6 lístků čerstvé šalvěje
500 g brambor
2 větší jablka
2 lžíce másla
olej
čerstvě mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se mělo odpařit.

  3. Když je ryba hotová, zjemníme výpek kouskem másla.

  4. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Jablko zbavíme jadřince a nakrájíme taky na kostky.

  5. Na pánvi rozehřejem olej se lžící másla, vložíme brambory i jablka a krátce vše orestujeme. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!