Zapečená rajčata s bramborami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 velkých rajčat
500 g ve šlupce uvařených brambor
Náplň:
1 cibule
čerstvá bazalka
200 g tvrdého syra
mletý pepř
sůl
olej
Na zalití:
2 dl mléka
2 vejce
pažitka
1 lžička červené mleté papriky
mleté černé koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a dáme z ohňa dolu. Pridáme narezanú bazalku, na malé kocky narezaný syr, osolíme, okoreníme.

  2. Paradajkám zrežeme vršky a vydlabeme ich. Naplníme ich náplňou a uložíme do vymazaného pekáča.

  3. Okolo paradajok rozložíme na kolieska narezané zemiaky.

  4. V mlieku rozšľaháme vajíčka, soľ, papriku, korenie a narezanú pažitku. Do každej paradajky dáme 1-2 lyžice tejto zmesi (podľa veľkosti paradajok) a zvyšok vylejeme po zemiakoch.

  5. Vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!