Piškotový dortový korpus

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
200 gramů hladké mouky
180 gramů moučkového cukru
1 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
mouka a tuk na vymazání a posypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby se do bílků nedostal ani kousek žloutku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Do směsi zašleháme žloutky.

  2. Poté přisypeme prosátou mouku, promíchanou s práškem do pečiva a jednu lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme na dokonale hladké polotekuté těsto.

  3. To nalijeme do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy, mírně odhrneme k okrajům od středu a formu vložíme do trouby, rozehřáté na cca 170°C. Po přibližně 0,5 hodině by dortový korpus měl být hotov.

  4. Před vypnutím trouby ještě uděláme zkoušku špejli - píchneme do korpusu a pokud se na ni nenalepilo těsto, vše je v pořádku. Troubu vypneme, otevřeme a po přibližně 15-i minutách dort vyndáme - pozor, nebouchejme s ním.

  5. Když je možno na formu pohodlně sáhnout, korpus vyndáme, aby se nezapařil. Připravíme dortík podle chuti a nálady. A nebo zbaštíme jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!