Kakaový drobenkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kakaová drobenka:
650 g polohrubé mouky
3 - 4 lžíce kakaa, dle barvy
1 prášek do pečiva
250 g másla nebo Hery
200 g moučkového cukru
mléko - pokud je potřeba
Tvarohová náplň:
3 měkké tvarohy - po 250g
1 dl mléka
3 vejce
1 vanilkový cukr
cca 130 g cukru krupice, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem. Z ingrediencí na drobenku užmouláme sypkou směs, kterou rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší).

  2. Větší část drobenkové směsi stejnoměrně nasypeme na dno vyloženého plechu, na drobenku pak naneseme tvarohovou náplň, na kterou nasypeme zbytek drobenky. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 50 minut.

  3. Tvarohová náplň: tvarohy dle vlastní chuti osladíme, vmícháme mléko, žloutky a nakonec i zlehka tuhý sníh z bílků.

  4. Po upečení necháme vychladnout a pokrájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!