Kapustičky v listovém těstě

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g kapustiček (růžičkové kapusty)
200 g listového cereálního nebo klasického těsta
1 vejce
Dip:
200 g jogurtu řeckého typu
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme a odřízneme košťál. Vložíme je na pařák a uvaříme al dente. Necháme je vystydnout.

  2. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverce takové velikosti, abychom do nich mohli kapustičky zabalit. Položíme na ně kapustičky, uděláme kuličky, které položíme na plech spojem dolů a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Rozehřejeme troubu na 200° a pečeme 10 minut, potom stáhneme na 180°a pečeme dalších, cca 10 minut.

  3. Jogurt našleháme, osolíme a vmícháme jemně krájenou pažitku. Vychlazený podáváme s horkými kapustičkami, které ale chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!