Kuřecí kousky v žampionové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
2-3 PL olivového oleje
sůl
sušený česnek
mletý kmín
cca 200-250 g žampionů (1,5 krabičky)
1 PL olivového oleje
1/3 pórku
mletý kmín
200 ml bílého vína
250 ml ovesné smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme olivový olej, sůl, sušený česnek a mletý kmín a promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme do ledničky na cca 2 hodiny.

  2. Nasucho rozpálíme pánev a maso na ní prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  3. Žampiony nakrájíme na malé kousky, pórek nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme žampiony, okmínujeme a necháme chvilku restovat.

  4. Podlijeme trochou vody, přidáme bílé víno (nebo vodu vynecháme a podlijeme pouze vínem) a dusíme doměkka. Rozmixujeme, přidáme ovesnou smetanou a v případě potřeby ještě domixujeme.

  5. Omáčku osolíme a necháme pár minut probublat.

  6. Hotové kuřecí kousky vmícháme do omáčky a podáváme s těstovinami, rýží, tarhoňou, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!