Jiné škvarkové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek chlebové žitné mouky
1/2 lžičky cukru
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
150 ml vody
škvarky (podle uvážení)
30 g droždí
pálivá červená paprika
pepř (chilli) - smícháme s paprikou
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky (pokud jsou větší) nakrájíme, smícháme s paprikou a pepřem.

  2. Zaděláme těsto, necháme vykynout. Po vykynutí uděláme bochánky, které vytvarujeme do oválu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, hřbetem ruky vymáčkneme rýhu, potřeme vejcem, vyplníme škvarky (čím víc jich dáme, tím líp).

  3. Pečeme na 190°asi patnáct minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!