Dort se Šmouly

Recepty, Dorty

Suroviny

Piškot:
10 vajec
400 g krystalového cukru
500 g hladké mouky
150 g oleje
2 lžičky prášku do pečiva
citronová šťáva z půl citrónu
Krém:
700 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 másla
cukr
rum podle chuti
Marcipán:
stejné množství moučkového cukru
stejné množství sušeného mléka
stejné množství mandlové aroma podle chuti
kukuřičný sirup (na figurky jen trošičku, na potahování víc)
voda (s vodou opatrně, přidávat po malých lžičkách)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme citronovou šťávu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě při 150 stupních asi hodinu (zkoušíme špejlí).

  2. Po upečení a vychladnutí piškot dvakrát prokrojíme a promažeme máslovým krémem.

  3. Na krém uvaříme z mléka a pudinkových prášků pudink, do kterého po zchladnutí zašleháme másla a cukr, můžeme přidat i kakao a dochutíme trochou rumu. Promazaný dort potáhneme marcipánem a dozdobíme předem udělanýma postavičkama.

  4. Na marcipán smícháme všechny suroviny dohromady a vytvoříme vláčnou hustou hmotu, kterou obarvíme potravinářskými barvami podle potřeby. Válíme přes mikrotenový sáček. Muchomůrka je ze stejného piškotového těsta, ale jen ze tří vajec a jim odpovídajících ostatních surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!