Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 střední lilek
4 zralá velká rajčata
100 g sušených meruněk
1 konzerva cizrny (400 g)
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky zázvoru
2 lžičky koření Ras el Hanout
špetka šafránu
šťáva z poloviny citrónu
hrstka nasekaného koriandru
hrstka nasekané petrželky
300 ml silného kuřecího vývaru
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z tajine a odložíme do tepla.

  2. Přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když cibule začne zlátnout, přidáme papriku nakrájenou na proužky a lilek nakrájený na kostičky. Necháme několik minut restovat.

  3. Pak přisypeme všechno koření a asi minutu osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata, opláchnuté meruňky a zalijeme vývarem. Osolíme. Nahoru položíme opečené kousky masa. Přiklopíme pokličkou a necháme při mírné teplotě dusit, až bude maso měkké a tekutina se zredukuje na minimum. Přimícháme scezenou cizrnu, citrónovou šťávu a podle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme koriandr a petrželku. Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží a doplníme hustým bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!