Vepřové srdce vynikající

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřová srdce
slanina
2 cibule
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Ze srdíček okrájíme tuk a blány, prošpikujeme co nejvíce slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Zatímco necháme srdíčka chvilinku odpočinout v ledničce, nakrájíme si cibule na hrubo a na sádle podusíme.

  3. Jen co cibulka trošku změkne, přidáme srdíčka a zprudka opečeme po obou stranách.

  4. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla skoro ponořená. Přikryjeme pokličkou a necháme asi hodinku dusit.

  5. Vzniklou štávu můžete zahustit jíškou nebo nechat jen tak jako sos.

  6. Podle potřeby osolíme a opepříme a podáváme např. se špenátem a br. knedlíkem ale je to výborné i s br. kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!