Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4OO g kuřecích prsních řízků
100 g šunky
50 g mandlí (spařené a oloupané)
100 g vypeckovaných sušených švestek
olej
máslo
250 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mletá paprika
koření Křidélka s chutí medu od Vitany
lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme.

  2. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát. Maso poprášíme kořením a lehce potřeme olejem (já to dělám rukou), poklademe šunkou a nasekanými švestkami a mandlemi). Alobal svineme do tzv. bonbonu a utěsníme okraje. Dáme do pekáčku.

  3. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C na cca 45 minut. Po upečení necháme roládu čtvrt hodiny odpočinout a krájíme porce, které přeléváme omáčkou.

  4. Na omáčku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem, prošleháme metlou, přidáme bílé víno a táhneme na mírném plameni cca dvacet minut.Dochutíme lžící medu, solí a pepřem. Omáčku můžeme po odstavení zjemnit lžící másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!