Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

piškotový korpus:
8 vajec
8 lžic cukru krupice
4 polévkové lžíce hladké mouky
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
krém:
750 ml mléka
2 pudinky (jogurtové nebo vanilkové)
3-4 polévkové lžíce cukru
250 g másla
jahody
poleva:
2 vejce
150 g moučkového cukru
3 polévkové lžíce kvalitního kakaa
250 g Omegy (nebo jiného 100% tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme piškotové těsto: postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu.

  2. Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty. Hotové těsto přemístíme do vhodné formy (zde obdélníková dortová), uhladíme stěrkou a pečeme cca 30 minut na 170°C. Upečený korpus necháme vychladit.

  3. Mezitím připravíme krém: z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink vyšleháme s máslem (pokojové teploty) do lehkého krému.

  4. Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout.

  5. Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty. Polevu naneseme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem, šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!