Jahodová smetanová zmrzlina

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 šlehačka 31%
2 žloutky
70 g moučkového cukru
4 lžíce drobně nakrájených jahod

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme rozmačkané jahody i se šťávou a krátce prošleháme.

  2. Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou šlehačku a nalijeme do nižší formy široké asi 12 cm, dlouhé 24 cm a dáme do mrazáku zmrznout na 3 a půl hodiny. Zmrzlinu promícháme a ihned podáváme.

  3. Místo jahod můžeme dát borůvky, ananas, angrešt, rybíz, nebo cokoliv, jakou chceme mít chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!