Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
160 g hladké mouky
120 g másla nebo tuku na pečení
(před přípravou nakrájet na kostičky, tuk musí být chladný)
2 lžíce ledové vody
3 lžíce moučkového cukru
špetka soli a dvakrát tolik skořice
Náplň:
150 g třtinového cukru
0,5 litru mléka
1 vajíčko
1 vanilkový nebo karamelový puding v prášku
75 g měkkého másla
2 lžičky skořice
špetka soli
Na ozdobu:
šlehačka
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Příprava korpusu: Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil), spojíme ve směs velmi podobnou drobence. Směs pokropíme vodou a spojíme v těsto, které zabalíme do igelitu a následně necháme minimálně 1 h odpočívat v lednici.

  2. Po jedné hodině těsto rozválíme na cca 1 cm tlustý kruhový plát, kterým vyložíme dno a stěny koláčové, popřípadě dortové formy. Propícháme vidličkou, aby se krusta zbytečně nenafukovala. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy (+ 2x výška stěny) a přitiskneme jej na dno a strany formy pokryté těstem. Následně vyloženou formu zaplníme až po okraj rýží nebo fazolemi. Během pečení mohou papírové stěny spadnout z boků, avšak fazole tomu svým tlakem zabrání a korpus bude takový, jak má být. Před pečením doporučuji ještě nechat v lednici. Pečeme v předehřáté troubě na 220°Celsia 10 minut, následně vyjmeme pečící papír s fazolemi a vrátíme na 5 minut dopéct. Hotový korpus necháme vychladnout.

  3. Příprava náplně: Do rendlíku nalijme nejprve mléko, poté máslo, vejce a suché suroviny, řádně promícháme. Vaříme na vyšším plameni do zhoustnutí, neustále mícháme. Jakmile krém zhoustne, vlijeme jej do formy a necháme vychladnout. Doporučuji dát koláč po vychladnutí na 1 hod. do lednice. Poprášíme skořicí, zdobíme šlehačkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!