Pikantní pochoutka z cukety

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

100 g slaniny (debrecínky, šunky, mletého vepřového masa)
800 g mladé cukety
1 velká cibule
2 stroužky česneku
300 g rajčat
2 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme (mladé nemusíme), nakrájíme na kostky a pokud je cuketa starší - přerostlá, vhodíme kostky do hrnce vařící osolené vody. Po 3 minutách vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli a masovou přísadu (slaninu atp.), přidáme nadrobno nakrájený česnek, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, syrové nebo povařené cukety, přimícháme lžíci oleje, osolíme a opepříme a opékáme na pánvi asi 10 - 15 minut.

  2. Podáváme teplé s bramborem nebo rýží, zdobené zelenou petrželkou nebo studené s chlebem či pečivem.

  3. Milovníci ostrých jídel si přidají jemně posekanou feferonku (bez jadýrek) nebo oblíbené ostré koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!