Jablkový perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
150 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
100-120 ml mléka
100 ml oleje
3 větší jablka
3 lžíce kakaa
1 lžíce kakaového pudinku
1 lžíce majonézy
1 prášek do perníku
ne plná lžička perníkového koření
Poleva:
100 g čokolády na vaření
1 Ledové kaštany
1 lžíce zakysané smetany
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem, kořením a pudinkem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu.

  2. Vše důkladně promícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem (26x36 cm). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 st. asi 25-30 minut. Propečenost zkoušíme špejlí.

  3. Mezitím rozpustíme nad párou čokolády s máslem. Do rozpuštěné čokolády přimícháme smetanu. Perník necháme vychladnout, polevu rozetřeme a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!