Tříčokoládový dort
Recepty, DortySuroviny
- Na piškotový korpus:
- 2 vejce (oddělené bílky a žloutky)
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce pískového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce vody
- špetka prášku do pečiva
- Na tři vrstvy náplně:
- 2 čokolády hořké
- 2 čokolády mléčné
- 2 čokolády bílé
- 3 smetany na šlehání
- 3 tučné tvarohy
- 3 želé ztužovače za studena Dr.Oetker
- 3 vanilkové cukry
- 6 lžic cukru
- Zdobení dle fantazie:
- čokoládové pralinky
- čokokoule
- pařížská šlehačka
Postup Tříčokoládový dort
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve upečeme piškotový korpus. Vyšleháme bílky do tuha a postupně do nich lehce vmícháme žloutky, cukr, mouku, vodu, kakao a špetku prášku do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy (24 cm) a pečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě. Korpus necháme zcela vychladnout.
Na náplň si rozpustíme hořkou čokoládu. Jeden tvaroh utřeme s jedním vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi cukru a přimícháme jednu ušlehanou smetanu.
Do tvarohovo-smetanové náplně nyní rychle vmícháme jeden želé ztužovač připravený dle návodu a okamžitě po důkladném umíchání přidáme rozpuštěnou čokoládu a zase mícháme a mícháme.
Náplň nalijeme na piškotový korpus do dortové formy (boky formy je dobré obložit pečícím papírem). Náplň necháme v lednici chvíli ztuhnout a poté naprosto stejným způsobem připravíme náplň z mléčné čokolády a poté z bílé čokolády.
Celý dort necháme v lednici alespoň 4 hodiny a ozdobíme dle vlastní fantazie.