Tříčokoládový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na piškotový korpus:
2 vejce (oddělené bílky a žloutky)
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce pískového cukru
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce vody
špetka prášku do pečiva
Na tři vrstvy náplně:
2 čokolády hořké
2 čokolády mléčné
2 čokolády bílé
3 smetany na šlehání
3 tučné tvarohy
3 želé ztužovače za studena Dr.Oetker
3 vanilkové cukry
6 lžic cukru
Zdobení dle fantazie:
čokoládové pralinky
čokokoule
pařížská šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve upečeme piškotový korpus. Vyšleháme bílky do tuha a postupně do nich lehce vmícháme žloutky, cukr, mouku, vodu, kakao a špetku prášku do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy (24 cm) a pečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě. Korpus necháme zcela vychladnout.

  2. Na náplň si rozpustíme hořkou čokoládu. Jeden tvaroh utřeme s jedním vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi cukru a přimícháme jednu ušlehanou smetanu.

  3. Do tvarohovo-smetanové náplně nyní rychle vmícháme jeden želé ztužovač připravený dle návodu a okamžitě po důkladném umíchání přidáme rozpuštěnou čokoládu a zase mícháme a mícháme.

  4. Náplň nalijeme na piškotový korpus do dortové formy (boky formy je dobré obložit pečícím papírem). Náplň necháme v lednici chvíli ztuhnout a poté naprosto stejným způsobem připravíme náplň z mléčné čokolády a poté z bílé čokolády.

  5. Celý dort necháme v lednici alespoň 4 hodiny a ozdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!