Rajčatovo-houbové lasagne se šunkou a sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

0,5 balíčku lasagní
50 g kvalitní šunky
220 g sýr eidam
Omáčka:
0,5 kg rajčat
220 g hub
1 cibule
1 česnek
Bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
250 ml mléka
Koření:
sůl
pepř
provensálské koření
oregano
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka z rajčat: Nakrájíme nadrobno cibuli a s česnekem ji necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené houby a rajčata a mícháme do kaše. Přidáme koření a odstavíme.

  2. Bešamel: Na másle opražíme hladkou mouku a při míchání doléváme mléko, až nám vznikne omáčka - bešamel. Osolíme, opepříme a odstavíme.

  3. Závěr: Do vymaštěného pekáčku uložíme lasagne. Na to dáme vrstvu omáčky z rajčat, bešamel, poklademe plátky šunky a nastrouhaný sýr. Takto opakujeme do té doby, dokud nám nedojdou ingredience.

  4. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!