Jablkový páj

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
450 g hladké mouky
225 g tuku typu Omega - Ceres Soft
18 kávových lžiček studené vody
špetka soli
Na náplň:
jablka
cukr
vanilkový cukr
skořice
2-3 hřebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a polovinou vyložíme plech na pečení.

  2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kusy (čtvrtky).

  3. Koláč hustě obložíme jablky, která posypeme cukrem, skořicí, případně přidáme 2-3 hřebíčky (celé).

  4. Vyválíme druhou placku a koláč s ní překryjeme.

  5. Těsto probodáme, aby se během pečení nevyboulilo. Na rozdíl od ovocného páje je tenhle jablkový skvělý teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!