Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 PL olivového oleje
1 velká cibule
400 g vepřové kýty
1 červená paprika
4 sušená rajčata
1 mrkev
100 g mražené kukuřice
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
3 ČL adžiky
1 malá jarní cibulka
1 dcl červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubší kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné hranolky. Papriku omyjeme a spolu se sušenými rajčaty a masem nakrájíme na kostičky asi 1×1x1 cm.

  2. V pánvi zahřejeme olej a zprudka na něm restujeme cibuli. Když se rozvodní, přidáme maso a společně opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme adžiku. Promícháme a chvilku společně restujeme.

  3. Ke směsi nalijeme víno, promícháme a dusíme asi 20 -25 do změknutí masa.

  4. Nakonec posypeme čerstvě nasekanou jarní cibulkou. Servírujeme s bramborami nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!