Jablkový koláč s medem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
250 g medu
200 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
500 g očištěných nastrouhaných jablek
0,2l oleje
100 g nasekaných ořechů
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky pomletého anýzu
1/2 lžičky tlučených hřebíčků
1 1/2 lžičky jedlé sody
Čokoládová poleva dle chuti nebo:
160 g moučkového cukru
160 g ztuženého tuku
2 lžíce kakaa
2 lžíce solamylu
2 lžíce vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky umícháme s medem a moučkovým cukrem, přidáme olej, koření jablka, mouku smíchanou s jedlou sodou, ořechy a nakonec sníh z bílků.

  2. Nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme.

  3. Příprava polevy: V hrníčku rozpustíme tuk, přidáme cukr smíchaný s kakaem a solamylem a nakonec mléko. Za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu a dobře umícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!