Houbové karbanátky s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa - míchaného
200 g čerstvých hub (nebo mražených) - spařených
150 g vepřové slaniny dle chuti - anglická, Váhalova
1 cibule
3 stroužky česneku
drcený kmín dle chuti
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti
1 vejce
1 lžička mleté uzené papriky
strouhanka dle potřeby
ingredience na trojobal
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené, vychladlé, pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a dochutíme kořením dle vlastní chuti. Můžeme přidat i bylinky (majoránku či tymián). Směs řádně promícháme a zahustíme dle potřeby trochou čerstvé strouhanky.

  2. Z masovo-houbové směsi tvoříme v mokrých rukách placičky, které následně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  3. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme je s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!