Hrnickovy salat Tabbouleh

Recepty, Saláty

Suroviny

4 hrnky na jemno posekané hladkolisté petrželky
1 hrnek drobné pokrájených rajčat
1 hrnek drobné pokrájené salátové okurky
1/2 hrnku drobné posekané máty
1/4 hrnku drobné posekané červené cibule
1/2 hrnku bulguru
citronová šťáva z 1 citronu (může být i víc, záleží na chutí každého)
olivový olej (nešetřete)
1 lžička soli
(1 hrnek = 200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Mame dve moznosti, jak si salat pripravit. Bud tradicne rucne, cimz stravime par hodin krajenim, nebo si pomuzeme food procesorem, ktery pomoci nozu udela velkou cast prace za nas.

  2. 1/2 hrnku bulguru dolijeme po okraj varici vodou a nechame vsaknout tekutinu (bulgur zvetsi svuj objem a zmekne). Nechame vychladnout.

  3. Zeleninu, petrzel, matu a cibuli smichame dohromady, pridame vychladly bulgur a zamichame. Z citronu, soli a oleje vytvorime zalivku, kterou nalijeme na salat a promichame. Dle potreby dochutime.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!