Mini huspenina z pomalého hrnce s cibulovým salátem

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Na vývar a základ:
1 vepřové koleno zadní
1 vepřové koleno přední
0,5 l vody
2-3 mrkve
petržel
1/4 celeru
cibule
nové koření
pepř
bobkový list
sůl
Na dochucení:
vinný ocet
jarní cibulka zelená část
sůl
pepř
Cibulový salát:
1 červená cibule
1 bílá cibule
sůl
třtinový cukr
olivový olej
pepř
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Očistěná kolena dáme do pomalého hrnce, přidáme vodu, koření a pomalíme 4 hodiny na stupeň II. hight, poté přidáme kořenovou zeleninu v celku a pomalíme další 3 hodiny na II.

  2. Vývar přecedíme, ochutíme octem, solí a pepřem, maso obereme (dávám jen libové) a posekáme na větší kusy, přidáme k vývaru, zeleninu a cibulku pokrájíme a přidáme k vývaru, plníme do formiček na mufiny, dáme chladit.

  3. Cibulový salát: Cibule prokrájíme na velice jsemné plátky, promneme se solí a dochutíme, necháme aspoň hodinu odležet v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!