Hrníčkový nadýchaný perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1/3 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 vajíčko
4 lžičky kakaa
3 lžíce medu
1 kypřící prášek do perníku
Lze přidat: citrónovou kůru, mandle

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto.

  2. Vymažeme a vysypeme pekáč (já vždy vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, ale máslo jde zaměnit za olej a mouka může být i polohrubá). Rozehřejeme troubu na 180°. Těsto dáme do pekáče a pečeme přibližně 40 minut.

  3. Po upečení perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním na něj můžeme ještě dát nějakou z polev (čokoládovou polevu, citrónovou polevu) nebo ho poprášit cukrem moučkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!