Krémová česnečka zdravěji

Recepty, Polévky

Suroviny

2 paličky česneku
2 lžíce olivového oleje
kousek másla
2 brambory
1,5 l vývaru
sůl
petrželka zelená
Solčanka (polévkové koření bez glutamátu)
muškátový oříšek
250 ml smetany na vaření
Na ozdobu:
tenké plátky rohlíku (jde to dobře ze starých)
1 palička česneku (já použila uzený)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem orestujeme posekaný česnek (ne drcený, dejte si tu práci a pokrájejte ho), zalijeme vývarem, přidáme nastrouhané brambory a koření, provaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu a již nevařime.

  2. Rohlíky naskládáme na plech spolu s neoloupanými stoužky česneku, zastříkeneme olivovým olejem a dáme péct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!