Kuřecí prsa se zapečenými kroupami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

KROUPY:
250 g ječných krup
sůl
3 lžic oleje
1 červená cibule
2-3 mrkve
100 g pórku
150 g celeru
muškát
pepř
3 vejce
KUŘECÍ PRSA:
600 g kuřecích prsou
4 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička krupicového cukru
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
2 bobkové listy
250 ml červeného vína
sůl
pepř
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i zeleninový bujon) doměkka. Průběžně odebíráme pěnu. Scedíme je, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje.

  2. Kostičky zeleniny opečeme na dvou lžících oleje, smícháme s kroupami a necháme vychladnout.

  3. Směs ochutíme kořením, přimícháme žloutky a z bílků sníh. Rozetřeme do formy a při 200°C necháme zapéct asi 20 minut.

  4. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na oleji opečeme. Maso vyndáme a udržujeme teplé.

  5. Do výpeku přidáme protlak, česnek a cukr a lehce orestujeme.

  6. Přidáme nasekaný rozmarýn, bobkové listy i víno, sůl a krátce povaříme.

  7. Maso přelité omáčkou a podáváme s kroupami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!