Hovězí na smetaně v marinádě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí maso
100 g anglická slanina
trochu másla
4 dcl smetany
1 lžička maizeny
Marináda:
6 dcl převařené vody
2 PL vinného octa
4 stroužky česneku
250 g cibule
tymián
bobkový list
mleté koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajame na hranolceky. Cibulu nakrajame na kolieska a cesnak naplatkujeme. Do misy vlozim maso, cibulu, cesnak, ocot, bobkovy list, 1 PL tymianu, osolim, okorenim a zalejem prevarenou vodou. Ak mozem, tak takto nalozene maso marinujem 48 hodin.

  2. Po namarinovani zlejem nalev do nadoby, zmes akokeby vyzmykam. Slaninu nakrajam a necham kocky rozskvarit, do vypeku pridam hrudku masla a necham rozohriat. Vlozim maso s cibulou a zo vsetkych stran na prudkom plameni opeciem.

  3. Nalev si dam zohriat a podlievam s nim pocas dusenia maso. Miniem ho asi polovicu. Dusim do zmaknutia masa cca hodinu a pol.

  4. Na zaver v smotane rozsprudlujem maizenu a zahustim s nou omacku. Prilohu mozte zvolit akukolvek, my preferujeme ryzu natural.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!