Hovězí na smetaně v marinádě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí maso
- 100 g anglická slanina
- trochu másla
- 4 dcl smetany
- 1 lžička maizeny
- Marináda:
- 6 dcl převařené vody
- 2 PL vinného octa
- 4 stroužky česneku
- 250 g cibule
- tymián
- bobkový list
- mleté koření
- sůl
Postup Hovězí na smetaně v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrajame na hranolceky. Cibulu nakrajame na kolieska a cesnak naplatkujeme. Do misy vlozim maso, cibulu, cesnak, ocot, bobkovy list, 1 PL tymianu, osolim, okorenim a zalejem prevarenou vodou. Ak mozem, tak takto nalozene maso marinujem 48 hodin.
Po namarinovani zlejem nalev do nadoby, zmes akokeby vyzmykam. Slaninu nakrajam a necham kocky rozskvarit, do vypeku pridam hrudku masla a necham rozohriat. Vlozim maso s cibulou a zo vsetkych stran na prudkom plameni opeciem.
Nalev si dam zohriat a podlievam s nim pocas dusenia maso. Miniem ho asi polovicu. Dusim do zmaknutia masa cca hodinu a pol.
Na zaver v smotane rozsprudlujem maizenu a zahustim s nou omacku. Prilohu mozte zvolit akukolvek, my preferujeme ryzu natural.