Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 mléko tekuté Salko (1 plechovka malá)
- bílý velký jogurt 480-490 ml
- -------
- (teplá deka)
- 6-12 plastových bílých kelímků
Postup Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že si do mísy nalijeme celou plechovku tekutého mléka a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme.
Necháme vařit vodu do konvice. Až se uvaří ta voda, tak nalijeme do kelímku od jogurtu a vlejeme do té směsi.
Potom přidáme další vařenou vodu do kelímku od jogurtu, celkem 2 kelímky od jogurtu.
Poté naplníme plechovku od mléka studenou vodou a tu vlejeme. Vše rozmícháme.
Zabalíme do teplé deky, peřiny. Necháme 5 hodin.
Po pěti hodinách naplníme do kelímků, které zakryjeme alobalem. Pak už dejte na 28 hod do mrazáku.