Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 mléko tekuté Salko (1 plechovka malá)
bílý velký jogurt 480-490 ml
-------
(teplá deka)
6-12 plastových bílých kelímků

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si do mísy nalijeme celou plechovku tekutého mléka a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme.

  2. Necháme vařit vodu do konvice. Až se uvaří ta voda, tak nalijeme do kelímku od jogurtu a vlejeme do té směsi.

  3. Potom přidáme další vařenou vodu do kelímku od jogurtu, celkem 2 kelímky od jogurtu.

  4. Poté naplníme plechovku od mléka studenou vodou a tu vlejeme. Vše rozmícháme.

  5. Zabalíme do teplé deky, peřiny. Necháme 5 hodin.

  6. Po pěti hodinách naplníme do kelímků, které zakryjeme alobalem. Pak už dejte na 28 hod do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!