Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými brambory

Recepty, Grilování

Suroviny

hovězí zadní
brambory
rozmarýn
sůl
pepř
olivový olej
zelenina jako příloha (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáč dáme menší oloupané a omyté brambory, lehce posolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 200°C a necháme péct, dokud brambůrky budou měkké.

  2. Připravíme si hovězí steak, který lehce naklepeme rukou (nepoužíváme paličku!!), zakápneme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a okořeníme čerstvě namletým pepřem. POZOR: maso solíme až ke konci před podáváním! Maso necháme asi 15 minut odpočívat.

  3. Poté si nahřejeme pánev, do které již nepřidáváme žádný tuk!! Pánev musí být pořádně rozehřátá. Vložíme do ní maso a necháme ho zprudka opékat. Až se maso z jedné strany zatáhne otočíme a propékáme tak, jak to máme rádi.:)

  4. V žádném případě do masa nepícháme vidličkou či nožem, aby nevytekla šťávička. Podáváme s grilovanými brambory, bylinkovým máslem a podle chuti také zeleninou. Přeji dobrou chuť..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!