Honzova kuřecí játrová paštika

Recepty, Ostatní

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (prsní řízky)
1 kg kuřecích jater
150 g strouhanky
paštikové koření (viz níže)
1 stroužek česneku
1 plná lžička majoránky
kůra z 1/2 citrónu
1/2 cibule
1 – 2 dl vývaru nebo 1 – 2 vejce na rozředění
sádlo
(Paštikové koření používáme na různé galantiny, pěny a paštiky z drůbeže:)
po 10 dílech:
majoránky
bobkového listu
tymiánu
bazalky
5 dílů bílého pepře
3 díly hřebíčku
2 díly rozmarýnu
2 díly muškátového oříšku
1 díl muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme doměkka a jemně je usekáme.

  2. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačka­nou, špetku paštikového koření, utřený česnek, majoránku, strouhanou citrónovou kůru, a strouhanou, na troše sádla osmahnu­tou cibuli. Směs osolíme, rozředíme podle potřeby buď vývarem nebo vejcem a dáme vařit do máslem vymazané formy na jednu hodinu do páry.

  3. Podáváme se salátem a pečivem. Hotovou paštiku můžeme ozdobit aspikem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!