Halászlé - maďarská rybí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1200 g ryby
1 cibule
olej (slanina rozškvařená)
3 rajčata
3 čerstvé papriky
paprika mletá
1-2 ks feferonka
sůl
voda
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Podusíme pokrájanú cibuľu na masti, oleji, príp. rozškvarenej údenej slanine.

  2. Pridáme červenú mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajky, feferónky.

  3. Chvíľku podusíme, vložíme kúsky ryby, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.

  4. Uvaríme si dobré široké domáce rezance, pripravené z 1 vajca a hrubej múky.

  5. Pri servírovaní dáme na tanier uvarené rezance, kus rybieho mäsa, zalejeme polievkou a správny Maďar nezabudne pridať kopček dobrej kyslej smotany. K tomu čerstvý chlieb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!