Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 celý menší celer i s veškerou natí
2 větší mrkve
několik vařených brambor (nejlépe když zbydou od nějakého jídla)
1 cibule
2 stroužky česneku
Vegeta (uzený vývar ze žeber nebo voda)
1 lžičku másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme, do uzeného vývaru, nebo vody dáme vyvařit nať z celeru, po 5-10 minutách jí vyndáme, přidáme nadrobno krájenou cibuli, plátky česneku a vaříme.

  2. Po chvíli dáme nastrouhanou zeleninu, přidáme 100% Vegetu universal(pokud jsme vařili v uzeném vývaru, nemusíme dávat), pak opepříme, dosolíme podle chuti a přidáme šťouchané brambory, které si dopředu uvaříme, nebo můžeme použít, když zbydou od jídla, než je použijeme, tak je našťoucháme.

  3. Ještě přidáme už bez vaření lžičku másla pro zjemnění a nakrájenou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!