Kuřecí maso se zeleninovou směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na naložení:
6 ks kuřecí prsa na kostky
2 ks vejce
2 polévkové lžíce solamylu
1-2 kávové lžičky koření na Čínu
4 polévkové lžíce sojové omáčky
1 kávová lžička magi polévkové tekuté koření
1 polévková lžíce olivového oleje
Vše promíchat, vložit do mísy, upěchovat, přikrýt mikroten. folií a uložit do ledničky nejméně na 2 hodinky, nejlépe přes noc
Dále si připravíme:
1-2 cibule na kolečka
500 g hlávkového zelí na kostky a spařit
2 ks červené papriky masité na kostky
1 ks pórek na kolečka
2 stroužky česneku
1 masox rozvařit ve 3 dl vody
1-2 dcl bílé víno, nejlépe levný aperitiv bílý, např.Garone
Harmonie chuti
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Naložit maso.

  2. Svařit vodu s masoxem.

  3. Spařit hl. zelí, i ho chvíli povařím, ale ne úplně do měkka!

  4. Do kastrolu - používám titan hranatý, naliji olivový olej, tolik, aby byl do 1/2 výšky kostek masa - maso se bude smažit, ne opékat. Nechám ho rozpálit a vkládám jednotlivé kostky naloženého kuřecího masa tak, aby se nespojily. Krátce smažím po jedné, pak po druhé straně a děrovanou naběračkou přendám do mísy. Až je všechno usmažené, do výpeku vhodím na kolečka česnek, pak papriku, orestuji, zaliji 1/2 dávky svař. masoxu, 1/2 dávky vína a pod pokličkou krátce podusím, až je paprika do poloměkka. Pak přidám koření Čína, spař. hláv. zelí, sojovou omáčku a opět pod pokličkou krátce prohřeju, vložím osmažené maso, promíchnu, prohřeju. Nakonec vložím cibuli na kolečka.

  5. Do zbylého vejce z naložení masa naliji druhou 1/2 masoxu, přidám asi 1 lžičku solamylu, promíchám a zaliji tím masovou směs. S vínem opatrněji, to přidávám podle chuti. Prohřívám a dochucuji sojovkou, kořením Čína, případně trochu Harmonie chuti nebo Podravkou.

  6. Úplně nakonec přidám nakrájený pórek, promíchnu, prohřeju a je hotovo. Jako přílohu samozřejmě rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!