Halászlé s bílým vínem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kapra nebo 2-3 drobnější ryby (např. plotice)
2-3 kapří hlavy a vnitřnosti
1 malá cibule
sůl, pepř
2 kávové lžičky sladké a 1/2 kávové lžičky pálivé mleté papriky
trochu vepřového sádla
asi 1 dl bílého suchého vína
1 čerstvá světle zelená tenkostěnná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.

  2. Na sádle zpěníme mletou papriku, zalijeme vínem, necháme částečně odpařit, přidáme přecezený vývar z ryb, obrané maso, rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, čerstvou nakrájenou papriku a ještě chvíli vaříme, paprika nesmí moc změknout.

  3. Dochutíme a horké podáváme s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!