Halászlé s bílým vínem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 kapra nebo 2-3 drobnější ryby (např. plotice)
- 2-3 kapří hlavy a vnitřnosti
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
- 2 kávové lžičky sladké a 1/2 kávové lžičky pálivé mleté papriky
- trochu vepřového sádla
- asi 1 dl bílého suchého vína
- 1 čerstvá světle zelená tenkostěnná paprika
Postup Halászlé s bílým vínem
Postup přípravy receptu
-
Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.
Na sádle zpěníme mletou papriku, zalijeme vínem, necháme částečně odpařit, přidáme přecezený vývar z ryb, obrané maso, rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, čerstvou nakrájenou papriku a ještě chvíli vaříme, paprika nesmí moc změknout.
Dochutíme a horké podáváme s bílým chlebem.