Bramborové halušky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

K přípravě budete potřebovat
1,5 kg brambor
0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
2 vejce
špetku soli
(Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.

  2. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

  3. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

  4. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!