Guláš z vepříka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- sádlo nebo olej
- 600 g vepřového masa (plec bez kosti)
- 3 střední cibule
- mletá paprika (sladká, zauzená, pálivá)
- sůl
- mletý pepř
- 2-4 stroužky česneku
- hladká mouka
- majoránka
- kmín
Postup Guláš z vepříka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme vepřové maso, papriku a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín a osolíme.
Vaříme cca 1 - 1,5 h. - do změknutí masa, poté přidáme dle potřeby vodu, masový bujón a zahustím hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Když je vše rozmíchané, přidávám lisovaný česnek a majoránku.
Pokud je málo slaný, dochutíme solí a vaříme ještě cca 20 - 30 min.