Houbová omáčka bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 menší cibule
8 žampionů (nebo větších lesních hub)
olej
kostka zeleninového bujonu
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
1/2 lžičky celého kmínu
1/2 lžičky houbového koření (nebo mletého kmínu)
sůl
200 ml rostlinné smetany
2 lžíce bezlepkové mouky
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme očištěné, omyté a na kousky nakrájené houby a zalijeme 1 litrem vroucí vody.

  3. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř (vkládám do vajíčka na vaření čaje), kmín, houbové koření, kostku bujonu a sůl.

  4. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 25 minut.

  5. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a za stálého míchání ještě alespoň 5 minut povaříme.

  6. Nakonec vmícháme rostlinnou smetanu, necháme krátce prohřát a odstavíme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!