Sušenky Anzac (Anzac cookies) bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílou)
1 hrnek pohankových vloček
3/4 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku cukru
140 g margarínu bez obsahu mléka (např. Stella)
3 lžíce agávového sirupu (rýžového, kukuřičného nebo medu)
3 lžíce horké vody
1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, vločky, kokos a cukr. Margarín a sirup rozehřejeme, přidáme vodu a sodu a vše vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Důkladně promícháme. Je-li směs příliš sypká, přidáme ještě trochu vody.

  2. Z hmoty pomocí lžiček formujeme sušenky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi sušenkami necháme menší mezery, během pečení trochu nabudou.

  3. Pečeme při 160°C asi 12 minut, až začnou okraje zlátnout. Po upečení necháme zcela vychladnout na plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!