Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 rohlíky z předešlého dne
500 ml mléka
1 vejce
2 větší jablka
2 hrsti hrozinek
1 lžička mleté skořice
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 vejce
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce bramborového škrobu
1 malinový pudink v prášku (nebo jiný)
2 lžíce krystalového cukru
450 ml mléka
1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem.

  2. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami.

  3. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby.

  4. Pečeme při 170°C asi 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!