Krkovice na zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

sterilované zelí
cibule
česnek
kmín
pepř
sůl
nové koření
bobkový list
sušenou petrželku
libeček
2 dcl bílého vína
plnotučná hořčice
vepřová krkovice (4-5 plátků)
hladká mouka na obalení
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Sterilizované zelí si nachystám do brutvanu (pekáče), vrstvu po celém dnu asi 3-4 cm, (kdo má rád i kysané je vynikající), do zelí přidám nadrobno cibuli, česnek, kmín, pepř, sůl, nové koření, bobkový list, sušenou petrželku a sušený libeček, trochu to promíchám načechrám a zalijem cca 2dl bílého vína (nejlepší je tramínem).

  2. Maso, pořádný aspoň 2-3 široký fláky krkovičky trochu naklepu osolím, opepřím, potři plnotučnou hořčici, rozpálím pánev se sádlem, maso ještě protočím v mouce a zprudka opeču a naskládám na to zelí, přidám trošku cibule nahoru a dám péct do trouby až je krkovička měkká, ze začátku může být pekáč přikrytý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!