Grilovaný ananas

Recepty, Grilování

Suroviny

1 velký ananas
150ml čirého kokosového likéru
120g hnědého cukru
šlehačka
zmrzlina
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ananas rozrojíme, odstraníme dřevnatou středovou část. Odkrájíme kraje a nakrájíme na max. 0,5cm tlusté plátky. Pokud ananas budeme grilovat naložíme ho na hodinu do důkladně promíchaného cukru a likéru.

  2. Poté jej za občasného potírání grilujeme.

  3. Budeme-li ho péci v troubě, taktéž ho naložíme a po hodině(klidně i noci) ho pokládáme na pečící papír. Pečeme na 200°, v průběhu pečení ho minimálně jednou otočíme a několikrát potřeme. Podáváme jej teplý se zmrzlinou nebo šlehačkou. Můžeme posypat skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!