Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 paprikové klobásy
4 větší brambory
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 lžíce mleté papriky + pálivá podle chuti
1 lžíce sádla
2 rovné lžíce hladké mouky
cca 1,5 l vývaru nebo vody
sůl
pepř
chilli podle chuti
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme klobásu na půlkolečka a opečeme na sádle dokřupava. Děrovanou naběračkou vytáhneme a do výpeku dáme orestovat dozlatova drobně nakrájenou cibuli a před koncem přidáme česnek, nakrájený na plátky.

  2. Zasypeme paprikou a po pár vteřinách přidáme mouku. Restujeme pár minut a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přihodíme brambory, nakrájené na kostky, společně s kmínem a solí.

  3. Vaříme cca 10-15 minut, přidáme scezené fazole a odloženou klobásu. Společně chvíli provaříme a dochutíme pepřem, majoránkou, chilli případně solí. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!