Grilovaný kapr na česneku, cibulích a bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr (cca 3500 g)
1 červená cibule
hrubá mořská sůl
černý mletý pepř
6- 8 stroužků česneku
šťáva z citronu
řepkový nebo olivový olej
máslo na zjemnění
rozmarýn a koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme ústřičnou omáčku s prolisovaným česnekem, olejem, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem. Touto směsí kapra potřeme. Posypeme koriandrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem.

  2. Pečeme v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova. Doba pečení závisí od velikosti kapra. Výborný kapr a takto upravený je na venkovním grilu. Podáváme s pečeným bramborem nebo s vařeným novým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!