Gratinované houby se sýrovou drobenkou

Recepty, Houby

Suroviny

250-300 gramů hub
2-3 stroužky česneku
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
150-180 gramů cherry rajčátek
1 celý svazek mladých cibulek
5 -10 ml bílého vína
65 gramů mozzarelly
50 gramů strouhanky
50 g strouhaného ementálu -nebo parmazánu
1 KL majoránky
zelená petrželka
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme, houby očistíme a podle velikosti rozpůlíme, rozčtvrtíme nebo ponecháme celé. Česnek oloupeme, prolisujeme a s polovinou oleje smícháme s houbami. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme houbové koření a dáme do pekáčku, aneb do ohnivzdorné formy.

  2. Rajčátka si omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky asi 3 cm velké. Rajčátka i cibulky přimícháme k houbám v zapékací formě a vše zakápneme bílým vínem, promícháme.

  3. Na drobenku si nakrájíme mozzarellu na velice malinké kostičky, smícháme je se strouhankou, nastrouhlým parmazánem nebo ementálem, s majoránkou a zbylým olejem posypeme tuto houbovu směs a dáme zapéci na cca 15-20 minut do trouby do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!