Květáková bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g květáku
300 g oloupaných brambor
1 mrkev
celeru zhruba tolik, kolik dáme mrkve
cca 40 g másla
1 lžíce oleje
cca 1 hrst sušených hub
3-4 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
pepř mletý
majoránka nebo celerová nať
cca 1,5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle s olejem osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme.

  2. Pak přilijeme vývar, promícháme, přidáme růžičky květáku, pokrájené brambory a v dlani rozemnuté sušené lesní houby. Vše vaříme do změknutí brambor a květáku.

  3. Téměř před koncem vaření dochutíme majoránkou nebo celerovou natí dle chuti, případně ještě solí, pepřem, česnekem. Růžičky květáku v polévce jen lehce rozmačkáme šťouchadlem na brambory a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!