Gratinované brambory s rajčaty a žampiony

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5-6 větších brambor
300 g žampionů
1 velká cibule
4-5 rajčat
1-2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce tatarské omáčky
1 lžička mleté papriky
oblíbené koření (dala jsem trochu na grilovanou zeleninu)
2 hrsti strouhaného sýru
150-200 ml smetany
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a rajčata na kolečka. Do větší mísy dáme brambory, cibuli, žampiony, tatarku, papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  2. Pekáček lehce vytřeme olejem nebo sádlem a připravenou směs uložíme. Zalijeme smetanou, přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 30-35 minut do změknutí brambor.

  3. Pekáček vytáhneme, brambory posypeme sýrem a uložíme rajčata (nebo obráceně). Vrátíme pekáček do trouby a odkryté pečeme dalších 10-15 minut do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!