Bezlepkový francouzský toust

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 vejce
1/2 kelímku dobré smetany ke šlehání
šťáva z půlky menšího pomeranče
kůra z půlky pomeranče
1PL cukru moučka
lžička vanilkového cukru
špetka skořice
máslo na osmažení
bezlepkový toustový nebo bílý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na obalení toustu prošleháme metličkou a necháme krátce odstát.

  2. Máslo na pánvičce rozpustíme.

  3. Krajíčky namočíme do směsi a necháme dobře nasát tekutinu z obou stran.

  4. Smažíme do lehce zlatavé barvy z obou stran. Servírujeme ještě teplé na nahřátém talíři s ovocem, poprášené moučkovým cukrem. Nebo třeba i s javorovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!